visie
 
 
  Onze visie - Crescendo Samen Groeien  
     
  Crescendo Samen Groeien is een scholengroep in de Vlaamse rand rond Brussel, die zeven scholen en een internaat verenigt in een vzw met één centraal schoolbestuur.  
     
  De scholengroep telt drie kleuterscholen, twee basisscholen, een lagere school en een secundaire school. Het aan Regina Caeli aangehecht internaat biedt plaats voor leerlingen van het lager tot en met het secundair onderwijs.  
     
  De vzw Crescendo Samen Groeien werd opgericht in juni 2018,in het kader van het BOS-project (Bestuurlijke Optimalisering en Schaalvergroting) van de Vlaamse overheid.  
     
  Het nieuwe schoolbestuur ontstond uit een fusie van vier schoolbesturen: de vzw Katholiek Kleuteronderwijs Kapelle, de vzw Vrije Kleuterschool TripTrap, de vzw Vrije Katholieke Basisscholen Sint-Alena Dilbeek en Sint-Martens-Bodegem en de vzw Regina Caeli Dilbeek.  
     
  In de nieuwe scholengroep bundelen scholen en internaat de krachten in een klimaat van verbinding en samenwerking, waarin elke partner ook zijn eigen identiteit en lokale verankering bewaart. Zo creëren we de ideale groeibodem voor een krachtige schoolorganisatie, met christelijke inspiratie en in de vertrouwde, groene omgeving. Van kleuterschool tot en met lyceum houden we het Nederlandstalig karakter van onze scholen hoog in het vaandel: goed Nederlands leren is de basis voor een kansrijke schoolloopbaan in onze scholen.  
     
  Hoog tijd om ze te gaan ontdekken: de zeven scholen en het internaat van Scholengroep Crescendo Samen Groeien!